Hvem står bak prosjektet?
Prosjektet Oslo Barnemuseum drives frivillig av mennesker som representerer et mangfold av interesser og faglig bakgrunn. Vi er foreldre, lærere, forskere og ledere innen forskjellige områder som utdanning, næringsliv og idrett.

Prosjektet består av et prosjekt team, organisasjonen "Stiftelsen Oslo Barnemuseum" og det tilhørende styret. I tillegg har vi skapt et barnestyre for å bidra i planleggingsprosessen.

Vi arbeider sammen for å realisere drømmen om å skape Oslo Barnemuseum.


Prosjekt team


Katie Coughlin, Prosjektleder og gründer
Katie har bred erfaring innen prosjektledelse i Norge, Russland og USA. Hun ble inspirert av et barnemuseum i utlandet og er nå engasjert i å bidra til barns liv og utvikling her i Norge med et eget barnemuseum i Oslo. Hun er medlem av 2 internasjonale barnemuseumsorganisasjoner: Hands On! Europe og Association of Children's Museums i USA og har en MBA/siviløkonom fra University of California at Berkeley. Katie er amerikansk og har bodd i Norge i 12 år med sin norske mann. Hun er mor til 3 små jenter.
 
Trine Merete Sjølyst, Prosjektmedarbeider
Trine kommer fra Larvik og har studert teatervitenskap, drama / teater og Norsk folkelig dans ved Universitetet i Oslo og NTNU i Trondheim. Hun er aktiv i Noregs Ungdomslag og holder kurs innenfor dans og teater for barn og ungdom. Trine har også jobbet som barneformidler på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum. 
 

Styret


Randi Wærdahl, Styreleder
Sosiolog og barneforsker ved Universitet i Oslo

Randi har lang erfaring med norsk og internasjonal barneforskning blant annet fra å være leder av det internasjonal barneforskningsnettverket Childwatch International Research Network i fire år. Randi var også leder for organiseringen av Childhoods 2005 Oslo, en konferanse som bragte sammen forskere og praktikere fra 95 land til Universitet i Oslo i anledning markeringen av Norges uavhengighet. Hun arbeider i dag som post. dok ved Institutt for Sosiologi og Samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo, hvor hun forsker på barn, forbrukskultur og sosial endring, nasjonalt og internasjonalt. Hun er mor til et barn, som i likhet med sin mor har barnemuseer høyt på prioriteringslista når de er på reiser.
 
Alma Leora Culén
Førsteamanuensis ved Universitet i Oslo
Alma er i Design av informasjonssystemer gruppen ved institutt for informatikk, Universitetet i Oslo. Alma har undervist og forsket i USA og Frankrike, men er nå basert i Norge. Alma og hennes tre barn elsker barnemuseer og verdsetter mulighetene som denne formen for interaksjon og aktiviteter gir til forskning.

Amy Myrestrand
Amy har en bakgrunn i språk og flerekulturelle studier. Hun har en B.A. i engelsk med fordypning i mellomkulturelle relasjoner. Hun har gjort Master studier i språkvitenskap og vært lærer både i USA og Frankrike. Etter å ha flyttet til Norge fra USA i 1995 startet Amy sitt eget selskap, The Missing Ink. Hun har hatt styreverv i flere  barneorganisasjoner som Helenes Barnehage og Vinderenkoret. Hun har tre små barn med sin norske mann, og har sammen med dem besøkt barnemuseer i flere land. Amy er lidenskapelig opptatt av opplevelsene og læringsmulighetene i et barnemuseum og ønsker å bringe dette til Oslo.


Rådgivende styreTeresita Alvarez Bjelland
Rådgiver
 

Fabian Campos
Arkitekt, Allianse Arkitekter
 

Antonia Fiksdalstrand
Grunnskolelære
 

Marion Josefsen
Senior Rådgiver, Right Management
 

Mark Kriger
Professor, Institutt for strategi og logistikk ved BI Handelshøyskolen
 

Per Ravn Omdal
Norsk idrettsleder
 

Anne von Pirquet
Sandvika Videregående Skole
 

Espen Strai
Informasjonssjef ved Diakonhjemmet Sykehus
 

Kjersti Sundbø 
HR rådgiver i Energibedriftenes Landsforening